Sluiten

Categorieën

Filters
    Dirk - Donderdag 15 Augustus 2024

    Dit is waarom het slim is om te kiezen voor een fietsslot met ART-keurmerk

    Ben je op zoek naar een nieuw slot voor je fiets? Dan zijn er tal van fietssloten om uit te kiezen. Het is om verschillende redenen verstandig om te investeren in een ART-gecertificeerd slot. Met dit hulpmiddel bescherm je je fiets uitstekend tegen diefstal. Ben je benieuwd waarom het slim is om te kiezen voor een fietsslot met een ART-keurmerk? Wij zetten de belangrijkste redenen hieronder voor je op een rij!

    Biedt uitstekende bescherming tegen diefstal

    Een van de belangrijkste redenen om te kiezen voor een slot met een ART-keurmerk, is dat deze diefstalbestendig is. Deze sloten zijn uitgebreid getest en daardoor extra veilig. Heb je zo’n fietsslot, dan biedt dat veel gemoedsrust. De kans dat dieven je fiets stelen is hiermee namelijk een stuk kleiner. 

     

    Je fiets is beter beschermd, waardoor je je tweewieler met een gerust hart kunt achterlaten. Zeker als je je fiets nog niet zo lang hebt, is deze goede beveiliging mooi meegenomen. Je wilt tenslotte altijd voorkomen dat je fiets wordt gestolen.

    Het is vaak verplicht bij verzekeringsmaatschappijen

    Wil je jouw fiets graag verzekeren? Ook dan is een fietsslot met ART-certificering belangrijk. Vaak is dit verplicht bij verzekeraars en dat is niet zonder reden. Verzekeringsmaatschappijen stellen deze eis omdat ART-gecertificeerde fietssloten voldoen aan strenge veiligheidseisen die de kans op diefstal verkleinen. 

     

    De sloten zijn te koop in verschillende veiligheidsniveaus. Wil je alles hierover weten lees dan even deze blog. De hoeveelheid sterren bij het keurmerk geeft de veiligheid aan. Hoe meer sterren het keurmerk heeft, hoe veiliger het slot is. Veel verzekeraars eisen een slot met minimaal ART-2 niveau. Om in aanmerking te komen voor een fietsverzekering, heb je dus vaak een gecertificeerd slot nodig. Als je fiets dan toch wordt gestolen, is de kans groot dat je een schadevergoeding krijgt.

    Je bent verzekerd van hoge kwaliteit

    Investeer je in een ART-gecertificeerd fietsslot? Dan kun je rekenen op hoge kwaliteit. Omdat deze sloten uitgebreid zijn getest en goedgekeurd, kun je ervan uitgaan dat het slot gemaakt is van hoogwaardige materialen die lastig te forceren zijn. Door de hoge kwaliteit profiteer je van een lange levensduur. Je hoeft het slot dus niet na een korte tijd alweer te vervangen en doet dus een aankoop voor de lange termijn.

    Er is een groot aanbod om uit te kiezen 

    Mede doordat ART-gecertificeerde fietssloten verplicht zijn bij veel verzekeraars, neemt de vraag toe. Hierdoor is er inmiddels een ruim aanbod om uit te kiezen. Bekende soorten sloten zijn onder meer kabelsloten, ringsloten, kettingsloten. Deze zijn te koop in verschillende kleuren, stijlen en materialen. Door het ruime aanbod is er altijd wel een optie die bij je budget, behoeften en persoonlijke smaak past. Voor ART-sloten van hoge kwaliteit ben je bij Fietsgoedkoper.nl aan het juiste adres.  

     

    Kortom, het is om meerdere redenen verstandig om te investeren in een ART-gecertificeerd slot. Ga hier dus zeker naar op zoek als je jouw fiets optimaal wilt beschermen tegen diefstal. Het is een aankoop waar je niet snel spijt van krijgt!

    Nieuws & updates

    Recente artikelen