Alle categorieën
Sluiten
Op deze pagina vind je alle voorverlichting die Fietsgoedkoper momenteel aan kan bieden. Voorverlichting komt er in vele maten, van accuverlichting tot aan verlichting op batterijen. Toon meer
Fietsverlichting komt er in vele vormen en maten, van voorverlichting (ook wel fietslamp voor genoemd) tot achterverlichting tot aan complete verlichtingssetjes. Ook in de zoektocht naar goede voorverlichting is de keuze enorm. Tegenwoordig zijn er vele soorten voorlampen voor de fiets, waaronder de volgende:
Dynamo: Dit type voorverlichting gaat al jaren mee, fietsverlichting op dynamo werkt doormiddel van een loopwiel tegen de band te drukken. Dit loopwiel zorgt ervoor dat de as in de dynamo gaat draaien, vervolgens wordt er doormiddel van een spoel elektriciteit opgewerkt om je voorlamp te laten branden.
Naafdynamo: Zoals de naam al suggereert is bij de naafdynamo de dynamo verwerkt in de naaf van het voorwiel. Dit resulteert in minder weerstand tijdens het fietsen, tevens is de lamp gemakkelijker in/uit te schakelen doormiddel van een knop.
Voorlamp op batterijen: Tegenwoordig zijn er veel voorlampjes die werken op batterijen. Deze fietslampjes kunnen gemakkelijk aan de fiets bevestigd worden doormiddel van elastiekjes, haakjes, tie-wraps etc. De voorlampjes op batterijen zijn eenvoudig in gebruik en kunnen gemakkelijk aan/uit gezet worden doormiddel van een knop.
Voorlamp op Accu: Naast de voorlampjes op batterijen zijn er ook voorlampjes die werken op een accu. Deze werken precies hetzelfde als een voorlamp op batterijen, echter zijn deze op te laden wanneer de fietslamp leeg is. Tevens kan een fietslamp op accu ook gebruikt worden als zaklamp.
Wanneer je op zoek bent naar fietsverlichting voor de fiets komen de termen lumen, lux en candela’s vaak genoeg voorbij. Bij Fietsgoedkoper begrijpen we dat dit verwarrend kan zijn en zetten we het verschil graag op een rijtje.
Lumen: Wanneer er over lumen gesproken wordt gaat het over de sterkte van het licht. Het aantal lumen geeft aan hoeveel licht er wordt uitgezonden door de lichtbruin. Echter is dit een globaal beeld, het licht gaat namelijk verschillende kanten op. Het aantal lumen zegt niets over de breedte van de lichtbundel, of over hoe goed je vanaf de zijkant te zien bent.
Candela: Candela geeft de daadwerkelijke lichtopbrengst weer. Bij lumen hebben we het over de lichtsterkte, helaas gaat er ook een bepaalde hoeveelheid lichtsterkte verloren in de lamp. Candela geeft de sterkte van het licht in een bepaalde richting aan. Bij fietsverlichting is dit de voorwaartse richting.
Lux: De lux waarde geeft de effectiviteit van de lamp weer. De hoeveelheid lux is de waarde van het licht wat een oppervlakte recht tegenover de lamp verlicht. In andere woorden: het aantal lux is de hoeveelheid licht wat door de lamp wordt uitgestotend daadwerkelijk het oppervlak bereikt.
Fiets je vaak over onverharde of onverlichte wegen? Dan is een fietslamp met een hoog aantal lumen een aanrader. Bij een fietslamp met een hoog aantal lumen wordt de omgeving beter verlicht. De lichtbundel verspreid zich meer en jij ziet meer van het pad/omgeving.
Let op: Een voor licht voor de fiets mag alleen een witte/gele kleur hebben, daarnaast is er een wettelijk maximum van 1 voorlamp per fiets.
Heb je vragen over welk type voorlamp voor de fiets aan jouw wensen voldoet? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag.