Toont alle 3 resultaten

Mips (ookwel ‘Multi-directional Impact Protection System’ genoemd) biedt enorm veel extra bescherming bij een eventuele val. Het speciaal ontwikkelde Mips systeem zorgt voor minder hersenschade bij een ongeluk/val.

Over de Abus Fietshelm Urban-I 3.0 Mips Fietshelm van Abus:

De Abus Urban-I 3.0 MIPS fietshelm is de derde generatie van een stedelijke fietshelm die perfect is uitgerust. De helm wordt ook veel gebruikt voor MTB (mountainbike). Het betreft een praktische allround fietshelm. Over alles is nagedacht en door de vele praktische functies zeer geliefd bij zijn/haar gebruikers.

De helm heeft een zeer hoog veiligheidsniveau. Dit komt onder andere door het In-mould productieproces. Licht en stabiel ontworpen helm met een duurzame verbinding van EPS en PC-schaal. Hierbij wordt de buitenschaal van de helm in één keer met het schokabsorberende helmmateriaal (EPS) verbonden. Dit zorgt niet alleen voor veiligheid, het zorgt ook voor een langdurige hechting. Hierdoor is de levensduur van de helm vele malen langer. Ten slotte zorgt de in-mould constructie ook nog voor een lager gewicht en een optimale ventilatie. Dit is dé ideale helm voor bijvoorbeeld de dagelijkse uitstapjes naar de stad of voor de sportieve MTB’er. 

Mips (ookwel ‘Multi-directional Impact Protection System’ genoemd) biedt enorm veel extra bescherming bij een eventuele val. Het speciaal ontwikkelde Mips systeem zorgt voor minder hersenschade bij een ongeluk/val. Benieuwd wat MIPS bescherming allemaal extra biedt? Bekijk dan dit artikel afkomstig van chamizo.be.

De 5 luchtuit- en 12 luchtinlaten zijn met elkaar verbonden dit verhoogt de sterkte en de veiligheid van de helm. Naast dit is de helm ook zeer comfortabel door de comfortabele voering en de goede ventilatie.

De grootte is eenvoudig te verstellen door het zoom ace urban systeem. Dit is een exact instel-systeem met handzame instelknop voor individuele aanpassing. Op deze manier zit de helm altijd comfortabel.

Specificaties

 • De helm heeft maar liefst 12 luchtinlaten en 5 luchtuitlaten voor goede ventilatie.
 • Beschikt over wasbare en uitneembare paddings voor optimaal draagcomfort en hygiëne.
 • Achterop de helm bevindt zich een geïntegreerd LED-achterlicht met 180° zichtbaarheid op hoge en zichtbare afstand.
 • Gewicht verschilt van 250 (S) t/m 325 gram (XL).
 • Fidlock magneetsluiting.
 • Zachte riempjes die dankzij praktische sliders handig aan te passen zijn.
 • Uitstekende zichtbaarheid door krachtige reflectoren.
 • Beschikt over insectengaas, uitgebreide bescherming tegen insecten
 • Ponytail compatible, helm is ook geschikt voor dragers van een staart of samengebonden haar.
 • Leverbaar in 2 verschillende maten (M en L).
 • Volledige ring: Volledig omsluitende, met het verstelsysteem verbonden kunststof ring.
 • Uniek MIPS systeem voor extra bescherming voor het hoofd.

Maattabel

BestelmaatHoofdomvang
M52 – 58 CM
L56 – 61 CM

Zoekt u naar een goedkoper model? Kijk dan even bij de Urban-I 2.0 variant. 

Klik hier voor alle Urban-I 3.0 varianten!

Hulp nodig?