Resultaat 1–12 van de 123 resultaten wordt getoond

Hier vindt u alle fietszadels die Fietsgoedkoper kan aanbieden. Een zeer divers assortiment qua merk en types. Met verschillende bekende merken zoals Selle Royal, Selle Comfort, Wittkop, Stella, Contec, Knus en Voltano zit er altijd een geschikt zadel voor u tussen.

Wat voor fietszadels zijn er allemaal?

Dit artikel gaat u helpen bij de zoektocht naar misschien wel het belangrijkste onderdeel van een fiets qua comfort: het fietszadel. Er zijn enorm veel verschillende type zadels.

Je hebt in de basis eigenlijk drie verschillende type zadels:

 • Dames fietszadel
 • Heren fietszadel
 • Unisex fietszadel (voor zowel dames als heren)

Vervolgens zijn er vele verschillende type zadels:

 • Gel Fietszadel / Gel Zadel: Dit zijn zadels met een gel vulling. Dit is ook het algemeen een wat zachter zadel voor meer comfort.
  Contec Anatomic 2 Dames Fietszadel 100% Waterdicht Selle Royal Freedom Fietszadel - Unisex - Strengtex - Zwart
 • Foam Fietszadel / Schuimzadel: Dit zijn zadels met een schuim vulling. Dit zorgt met goede demping voor een goed comfort omdat de ‘’klappen’’ tijdens het fietsen goed worden opgevangen. Er zijn ook zadels met smart foam vulling. Dit is een schuim vulling die zich gaat vormen naar de gebruiker van het zadel mits er meer op gefietst wordt.
  Contec City/Tour Volare XXL Fietszadel - Zwart - UnisexContec City/Tour Ergonomic Fietszadel - Dames - Zwart
 • Rokzadel / Rocky zadel: Dit zijn zadels die speciaal zijn ontwikkeld voor rokdragers. De rok valt eenvoudig rond het zadel waardoor er makkelijker met een rok gefietst kan worden. Sommige gebruikers vinden dat een rokzadel net te klein is. Vandaar dat er ook rocky zadels zijn. Dit zijn rokzadels met een puntje eraan om het zadel te vergroten.
  Selle Comfort Rocky zadel / Fietszadel Met Punt- Zwart Selle Comfort Rokzadel / Fietszadel - Smart Foam Techniek - Zwart
 • Breed fietszadel / Extra breed zadel / Cruiser zadel: Dit zijn speciaal ontwikkelde zadels met een groot zitoppervlak. Een gebruiker kan om meerdere redenen voor dit zadel kiezen waaronder bijvoorbeeld medische redenen.
  Contec Cruiser Comfort XXL Fietszadel - Unisex - Zwart
 • Drifter zadel: Dit zijn vrij brede zadels met twee grote veren aan de onderkant. Dit zadel wordt veel gebruikt bij transportfietsen. Dit zadel is tegenwoordig ook enorm in trek bij de normale en elektrische fietsen. Het zadel heeft een goede demping en wordt als enorm comfortabel ervaren.
  Selle Comfort Drifter Fietszadel - Zwart - Met Hangveren Selle Comfort Drifter Fietszadel Wave - Bruin - Met Hangveren
 • Medisch fietszadel / Zadel met uitsparing / Fietszadel met gleuf: Dit zijn voornamelijk fietszadels met een uitsparing in het midden. Deze uitsparing zorgt voor een drukvermindering op pijnpunten zoals de onderrug en het stuitje. Bij medische fietszadels is er enorm veel aandacht besteed aan de vormgeving van het zadel. Zo is er bij het merk Wittkop zadels jarenlang onderzoek gedaan naar het verminderen van zadelpijn.
  Voltano Fietszadel met Gelpads - Zwart/Rood - Unisex Wittkop Medicus Pro 3.0 Unisex Gelzadel - Zwart - Voorgevormde Gelpads
 • MTB zadel (mountainbike zadel): Dit zijn de sportievere mountainbike fietszadels. Deze zadels zijn over het algemeen wat smaller en dunner dan een normaal fietszadel.
  Wittkop Twin Fietszadel Medicus 7.0 MTB / Race zadel
 • Trekking zadel: Dit zijn zadels die voornamelijk voor de sport worden gebruikt. Bijvoorbeeld voor lange afstanden fietsen of wielrennen. Deze zadels zijn over het algemeen wat smaller en sportiever dan normale fietszadels.
  Wittkop Medicus Pro 1.0 Heren Gelzadel - Zwart - Voorgevormde GelpadsContec Fietszadel Anatomic 2 - Trekking Zone Cut - Dames - ZwartSelle royal Alpine Trekkingzadel Limited Edition

Dit zijn de meest verkochte en meest voorkomende fietszadels van het moment. Je hebt uiteraard nog meer verschillende zadels. Uiteraard heb je ook nog bruine fietszadels, een wit fietszadel en zwarte fietszadels. De kleur maakt voor de functionaliteit natuurlijk niets uit.

Welk zadel past er op mijn fiets?

Wij van Fietsgoedkoper krijgen vaak de vraag of wij bijvoorbeeld een speciaal Cortina zadel, Gazelle zadel, Sparta zadel of Batavus zadel hebben. Dit is er eigenlijk niet. Al deze fietsmerken maken gebruik van verschillende fietszadels. Meestal is dit het merk Selle Royal. Een fietsmerk dat wel een eigen zadel heeft is stella. Dit zadel is ook bij ons verkrijgbaar.

Een zadel is 99 van de 100 keer een universeel zadel. U heeft als het goed is momenteel een zadel op de fiets zitten. Deze zadel zit bevestigd met een zadelstrop. Deze zadelstrop is als het ware de verbinding tussen het zadel en uw fiets. Als u een nieuw zadel besteld kan u het oude zadel uit de zadelstrop halen en vervolgens de nieuwe er in bevestigen. Dit is (gelukkig) universeel en (99,99% van de gevallen) altijd passend.

Leuke accessoires bij een fietszadel

Er zijn bij ons verschillende leuke accessoires verkrijgbaar bij een zadel. Kiest u voor een leuke fleurige zadelhoes of is het een zadeltas wat u nodig heeft? Beide zijn bij ons verkrijgbaar.

Voltano Zadeltas - Zwart - Waterdicht - 2 liter Voltano Zadeltas - Zwart - Waterdicht - 1 liter Hollandia Zadeldekje / Zadelhoes Rits

Een completer aanbod aan fietszadels gaat u niet vinden. Wacht niet langer en neem er vandaag nog één (of meerdere natuurlijk) mee in uw winkelmand. Sinds kort verkopen wij ook eigen merk Voltano Fietszadels. Als u echt een goede prijs/kwaliteit verhouding wil dan raden wij altijd de Voltano zadels aan.

Hulp nodig?