Welk zadel op stang kinderzitje heb ik nodig?

Het zadel op stang kinderzitje, een opkomend product dat steeds meer voeten in de aarde krijgt. In dit artikel leest u hoe u zelf het beste kan bepalen welk model u nodig heeft. Eerst vertellen we u graag wat meer over dit van oorsprong Groningse product

Hoe is het Zadel op Stang Kinderzitje Ontstaan?

Het kinderzitje is ontstaan uit een probleem van een klant. De vader van de huidige eigenaar van Fietsgoedkoper heeft al tientallen jaren lang twee fietsenwinkels in Groningen, waarvan één in de wijk Selwerd.

Rond het jaar 2010 kwam er een vrouw, met de handen in het haar, in de fietsenwinkel. Ze heeft een zoontje maar deze kan niet meer in het kinderzitje. Een kinderzitje voorop de fiets is haar te zwaar/groot geworden. Bij gebrek aan vervoer en een kind dat nog niet zelf kan fietsen zocht de wanhopig vrouw naar een oplossing.

De eigenaar van de fietsenwinkel ging met het bijzondere verzoek aan de slag om de vrouw te helpen. Samen met een jeugdvriend die goed kon lassen bedachten ze samen een oplossing. Na lang werken en voornamelijk proberen, is op deze manier de eerste versie van het kinderzitje ontstaan. Een kinderzitje dat het gewicht op de stang draagt en niet op het stuur. Hierdoor is de stuurvrijheid weer zoals het altijd was geweest.

De vrouw kwam na een aantal dagen terug met het nieuws dat ze het geweldig vond. Nu kan ze weer op de fiets, met haar zoontje, alle kanten op. Op de school waar de vrouw haar zoontje op kwam halen vroegen al snel meerdere ouders waar de vrouw het product gekocht had. Op deze manier kwamen er steeds meer gegadigden voor het kinderzitje.

Na doorontwikkeling zijn er uiteindelijk vijf modellen zadel op stang ontworpen en een spaakafschermer zodat de voetjes nooit in de wielen kunnen komen. Het product is inmiddels immens populair geworden door heel Nederland.

Het cirkeltje met het product is nu eigenlijk rondgemaakt. De mede-ontwikkelaar van het product heeft van het product zijn werk gemaakt en hij heeft inmiddels meerdere mensen/machines in dienst om de zitjes te produceren. Nu verkoopt uiteindelijk Fietsgoedkoper de zadel op stang kinderzitjes weer aan de klant.

Welk model heeft uw fiets nodig?

Hieronder vindt u de checklist waaruit u kan afleiden welk model u nodig heeft. Let op: er zijn altijd uitzonderingen, twijfelt u? Neem dan contact met ons op via de mail of Whatsapp ( +316 11 14 34 07 ) met een foto van uw fiets. U heeft (vaak) binnen 1 werkdag uitsluitsel over welk model het beste op uw fiets past! Bij twijfel vragen wij aan de producent van het product.

Op welke fiets past een zadel op stang NIET:

 • De fiets mag geen vierkante of enorm hoekige buizen hebben. Op fietsen zoals hieronder past bijvoorbeeld (nog) GEEN zadel op stang kinderzitje.
  Voorbeeld niet passende zadel op stang kinderzitje Voorbeeld niet passende zadel op stang kinderzitje
 • Alleen bij model 4 van toepassing: de ruimte aan de bovenkant van het balhoofd mag niet te klein zijn, zoals onderstaand voorbeeld. Dit voorbeeld is dus niet passend. De ruimte bij het balhoofd moet minimaal 3,8 CM zijn.
  .Zadel op stang model 4 te weinig ruimte bij het balhoofd

Waarop past het zitje dan wel?

Onderstaand zijn verschillende voorbeelden. Het is belangrijk om te onthouden dat dit voorbeelden zijn. De zitjes passen op nog veel meer verschillende fietsen.

Heeft u een damesfiets met:

 • Oversized/dikke stang: Model 4. Onderstaande voorbeelden zijn geschikt voor model 4. Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Fietsen met dikkere buizen passen ook, daarvoor hebben wij extra lange bouten.
  Zadel op stang model 4 geschikt Zadel op stang model 4 geschikt
 • 2 dunne stangen (van ongeveer dezelfde dikte): Model 1. Dit zijn bijvoorbeeld de bekende omafietsen. De onderstaande fietsen zijn voorbeelden die geschikt zijn voor model 1.
  Zadel op stang model 1 geschikt Zadel op stang model 1 geschikt
 • 2 stangen waarvan de onderste stang een oversized stang is: Model 3. Model 3 is het meest voorkomende model voor damesfietsen. Onderstaande fietsen zijn een kleine greep uit de fietsen die geschikt zijn voor model 3.
  Zadel op stang model 3 geschikt Zadel op stang model 3 geschikt

Heeft u een herenfiets met:

 • 2 normale stangen: Model 2. De stangen van deze fietsen zijn niet oversized. Vandaar dat onderstaande fietsen passend zijn met model 2.
  Zadel op stang model 2 geschikt Zadel op stang model 2 geschikt
 • 2 stangen waarvan de onderste stang een oversized stang is: Model 5
  Zadel op stang model 5 geschikt Zadel op stang model 5 geschikt
 • Heeft u een fiets waarbij de bovenbuis ook oversized is (groter dan een diameter van 46mm)? Dan heeft u naast een zadel op stang kinderzitje ook een extra adapter nodig. Deze is in 2022 ontwikkeld voor met name van Moof fietsen. Onderstaand voorbeeld is bijvoorbeeld passend met model 5 in combinatie met de extra adapter.
  Van Moof - Geschikt voor zadel op stang Adapter
 • 3 stangen waarbij er sprake is van een dubbele bovenbuis. Dan heeft u een aangepast model nodig. Neem hiervoor contact met ons op. Dan komt het zitje er als onderstaand op.
  Zadel op stang voor een herenfiets met dubbele bovenbuis

Checkt u verder nog wel even de afmetingen als u op het product heeft geklikt? Dan weet u het 100% zeker. Twijfelt u of heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op dan helpen we u direct verder. Als u geen vierkante, zeer hoekige of enorm oversized stang heeft is er bijna altijd ook een zadel op stang beschikbaar voor uw fiets.